Elevii de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” Huși au sărbătorit Unirea Principatelor Române cu poezii, cântece și pictură.

Cele mai multe informații despre Mica Unire sunt însușite de copii la orele de istorie, iar când profesorul este unul cu vocație și dragoste pentru elevi, descoperirea trecutului devine o adevărată plăcere. La Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” Huși s-a desfășurat astăzi, activitatea pentru 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române. O activitate interesantă și plină de învățături care a fost organizată de doamna profesoară de istorie, Spătaru Adriana.

La 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, scurta lecție de istorie susținută pentru elevii școlii, a fost completată de un prezentare power point și un program de cântece și poezii patriotice. Elevii au realizat și o expoziție de desene, picturi și colaje inspirate de această sărbătoare, cu tema „România, țara mea”.

Aceste acțiuni au fost realizate în scopul de a direcționa interesul elevilor asupra personalităților care au contribuit la înfăptuirea Micii Uniri. Emoția descoperirii istoriei s-a citit în ochii copiilor care au înțeles că numai cunoscându-ne trecutul, putem să ne trăim onest prezentul și să ne construim viitorul. Doamna profesoară le-a arătat elevilor importanța acestei zile, amintindu-le că un patriot adevărat trebuie să poarte patria în suflet în orice clipă și oriunde s-ar afla, să cunoască istoria, înfrângerile și biruințele strămoșilor noștri și să nu uite marile evenimente ale neamului românesc.

Activitatea s-a încheiat cu tradiționala horă a unirii, cântată de către elevii seminarului, valorizând astfel simbolurile naționale.